Prvá láska


Toto je príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí sa kedysi do seba zaľúbili, vzali sa a začali spolu žiť. Na začiatku bolo všetko veľmi vzrušujúce, ale po pár rokoch.. nastal každodenný život..

Ona sa ráno už nebudí na jeho bozk, ale na najhlasnejší budík, ktorý majú v dome. Hneď potom sa náhli do kúpeľne a skrášľuje sa pre svet vonku. Medzitým milujúci manžel pripravil spoločné raňajky, sedí pri stole a čaká na ňu. Ale ona si len v rýchlosti vezme kávu, a vypije ju, kým si obúva topánky. Následne opúšťa dom so slovami: „Prepáč zlatko, musím utekať, inak prídem neskoro do práce."
Počas dňa je tak zaneprázdnená pracovnými povinnosťami, že ani nevníma zvonenie vlastného telefónu.. Jej manžel sa jej snaží dovolať. Ak náhodou zdvihne, povie mu, že mu zavolá naspäť, keď bude mať čas, ale nikdy sa tak nestane..
Po práci má vždy dôležité stretnutie, alebo aspoň večeru s niekým, kto je dôležitý. Keď konečne príde domov, nájde všetko pripravené na romantickú večeru, jej manžel trpezlivo čaká. Ale ona mu povie: „Miláčik, prepáč, ale ja som už jedla. Som veľmi uťahaná, idem si ľahnúť, zajtra ti to vynahradím. Dobrú noc! " Ďalší deň to všetko začína znova...


Buďme k sebe úprimní. Roky som bola ňou. Nie je to tak, že my - kresťania, cirkev sa takto chová k Ježišovi väčšinu našich dní? Trávime s Ním čas, sedíme pri Jeho nohách, rozprávame sa, stolujeme s Ním? Počúvame každý deň, čo nám chce povedať? Zaujíma nás, ako sa cíti, čo si myslí, aké skrýva tajomstvá? Alebo sme spadli  do pasce zvanej chladná láska?

Ježiš sám sa nazýva Ženíchom a cirkev je Jeho Nevesta. Prečo nie manžel a manželka? Pretože s Ním môžeme natrvalo zostať v tejto prvej fáze hlbokej zamilovanosti, keď sme úplne ohromení tým, kým On je, keď neustále túžime po spoločnosti nášho Milovaného. Je to vzrušujúce, keď objavujeme viac o Ňom a Jeho rodine a každý deň očakávame viac. Nikdy to ale nebude nudné, lebo On je nekonečný, Jeho láska je bezhraničná a len On určuje, kým naozaj sme. 
Pane, prosím, daj mi mäkké srdce, ktoré bude zakaždým schopné reagovať na Tvoje slovo, na Tvoj úsmev, na Tvoj dotyk, na Tvoj pohľad, srdce, ktoré poslúchne zakaždým, keď ma o niečo požiadaš. Duchu Svätý, pomôž mi reagovať spôsobom, ktorý je Jemu milý, spôsobom, ktorý je hoden Kráľa kráľov. 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

H ľadanie pokladu

Vďačnosť

Autorita