Schovaný v Ňom


”Schováš ich (tých, čo sa Ťa boja, čo sa utiekajú k Tebe) vo svojom úkryte pred ľudskou zákernosťou. Skryješ ich vo svojom príbytku pred svárlivými jazykmi.” Žalmy 31:21

Tieto slová prehovorili do môjho srdca a donútili ma premýšlať, čo to presne znamená žiť schovaný v Bohu. Nemyslím iba utiekať sa k Bohu v ťažkých časoch, ale prebývať neustále v Jeho príbytku. Žiť v tom tajnom úkryte. Je to vôbec možné tam ostať a nikdy ho neopustiť? Aké a kde je toto miesto?

On nás schováva vo svojom príbytku, v Jeho prítomnosti sme neustále premieňaní Jeho láskou, naše mysle ochraňuje Jeho pokoj a naše duše plní Jeho radosť. Žiť a byť stále tam, kde je On. To je práve dôvod, prečo Pán Ježiš šiel na kríž. Aby sme mohli byť tam, kde je On. A to sa netýka iba našeho posmrtného života, ale môžeme byť s Ním každý deň už teraz. V Jeho príbytku, v Jeho srdci, v Jeho prítomnosti. Nemusíme tam len chodiť len na sporadické návštevy, ale môžeme tam ostať a prebývať v Ňom.   

”Veď si mi býval útočiskom, pevnou vežou pred nepriateľom.” Žalmy 61:4

”Kto býva v úkryte Najvyššieho, odpočíva v tôni Všemohúceho.” Žalmy 91:1

”Ty si moja skrýša. Ochrániš ma pred súžením, zahrnieš ma radosťou zo spásy.” Žalmy 32:7

Keďže to bola Ježišova túžba, On sám zaplatil požadovanú cenu. Svojou predrahou krvou nám zaobstaral doživotný prístup na toto miesto. Nasledujúce kroky mi každodenne pomáhajú nájsť tento prístup, verím, že pomôžu aj tebe. 

1.    Dôveruj Mu úplne – uver tomu, že On chce byť s tebou viac ako ty chceš byť s Ním. Ver Mu úplne, lebo On dôveruje Tebe!

2.    Hľadaj Ho – On miluje veci skrývať, ale ešte viac miluje sledovať, ako ich objavujeme.

3.    Denne s Ním tráv čas – v Slove, modlitbe, chválach, aby si Ho poznával stále viac. Je to aj vyjadrenie toho, že Tvoj vzťah s Ním je tvojou prioritou.  

4.    Ochraňuj svoj vzťah s Ním – nedovoľ nikomu a ničomu, aby sa postavilo medzi teba a tvojho Boha. Tak ako Nehemiáš budoval múry okolo Jeruzalema: jednou rukou pracoval, druhou obraňoval to, čo už bolo vybudované.

5.    Ostaň sústredený – nedovoľ rôznym rozptýleniam tohto sveta aby odklonili tvoj zrak od Pána. Niekedy by sme mali, tak ako Jeremiáš, poslať rôznych poslov naprázdno späť, aby sme mohli ďalej konať zverenú prácu.

6.    Stále sa s Ním rozprávaj – pýtaj sa Ho, čo si myslí, čo cíti, aký ma plán na dnešný deň. On na to už čaká, nevie sa dočkať, ako ti odpovie na tvoje otázky.

7.    Odpočívaj v Ňom – vediac, že On je zdroj života, všemocný Stvoriteľ, v Ňom môžeš nájsť skutočný pokoj v každej búrke.

8.    Poslúchni Ho okamžite – keď počuješ Jeho hlas, poslúchni Ho hneď, vyhneš sa mnohým problémom a ušetríš kopec času.

9.    Pýtaj si viac – buď hladný, smädný, vediac, že On má pre Teba omnoho viac.

10.  Podriaď sa Jeho vôli, vedeniu Ducha svätého – s vďačným srdcom uznaj, že On je suverénny Boh, On vie všetko a vždy. 



Ak ostaneme schovaní v Ňom, sme chránení, v bezpečí pred našimi nepriateľmi, neotrasiteľní vo svojej viere, plní radosti a vďačnosti, pripravení vždy svedčiť a prinášať dobré správy svetu, žiť v pravde, odkrývať plány nepriateľa, pripravovať sa na veci, ktoré prídu. Rásť v láske, zrieť vo viere, mať viac Neho a menej seba, byť viac ako Ježiš. Mať rozvážnu myseľ a smelého ducha.  

On chce, aby Jeho dom bol plný! Už dnes! Budeš v Ňom prebývať alebo Ho len navštevovať príležitostne? On chce byť s tebou vo dne aj v noci, v tvojom smútku, v tvojej radosti, keď spíš, keď vstávaš, keď pracuješ, aj keď oddychuješ. Môžeš stráviť svoj život už tu na zemi v Jeho náruči, byť vedený Jeho rukou, uzdravený Jeho dotykom, povzbudený Jeho úsmevom, prijímať múdrosť cez Jeho slovo, ožívať Jeho dychom, byť užasnutý Jeho nádherou a dobrotou, byť premožený Jeho láskou, deň za dňom Ho objavovať viac a viac, a tak pozývať ďalších, aby Ho taktiež zažili.     

”Len jedno som žiadal od Hospodina, len o to sa snažím, aby som smel bývať v Jeho dome po všetky dni svojho života, aby som mohol rozjímať o dobrote Hospodina a obdivovať Jeho chrám.” Žalmy 27:4

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

H ľadanie pokladu

Vďačnosť

Autorita